x-in.dk https://x-in.dk x-in.dk Wed, 21 Jun 2017 12:51:53 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Få råd til bilen https://x-in.dk/2017/06/21/faa-raad-til-bilen/ https://x-in.dk/2017/06/21/faa-raad-til-bilen/#respond Wed, 21 Jun 2017 12:51:53 +0000 https://x-in.dk/?p=614 https://x-in.dk/2017/06/21/faa-raad-til-bilen/feed/ 0 Gør drømmeboligen mulig: 5 gode råd https://x-in.dk/2017/04/19/goer-droemmeboligen-mulig-5-gode-raad/ https://x-in.dk/2017/04/19/goer-droemmeboligen-mulig-5-gode-raad/#respond Wed, 19 Apr 2017 13:20:48 +0000 https://x-in.dk/?p=608

Har du fundet frem til drømmeboligen, men har ikke økonomien til at slå til nu og her? Så er der hjælp at hente. For selvom drømmen om ønskeboligen kan virke langt væk med en pris, der går langt over dit forventningsniveau, er der gode råd at hente. X-in.dk har derfor lavet 5 gode råd, som er værd at følge for dig, som mangler de sidste løsninger for at gøre drømmeboligen til en realitet.

 

Vælg det optimale tidspunkt

Når du skal ud at investere i din drømmebolig, er det vigtigt at timingen er den rigtige i dit liv, og at du har det økonomiske overskud der skal til. Så længe dit budget er presset, bør du ikke gå ud at investere. På samme måde bør man heller ikke gå ud at investere, hvis ikke man forventer at blive boende disse næste mange år. Ved du f.eks. med dig selv, at du kun vil blive boende de næste 1-3 år, er en ejendomsinvestering ikke den bedste løsning. Hvis du i samme dur går med ideer om en større familie, er det heller ikke optimalt at gå ud at investere i en etværelses lejlighed.

 

Opsparing

Før du går ud og sætter hele din økonomi i den nye bolig, er det godt at have sparet så meget op som muligt inden. Lav en opsparingskonto i forvejen, hvor du hver måned lægger et bestemt beløb til siden. Afhængig hvornår du forventer at købet skal ligge, kan du herved planlægge med god tid i forvejen, hvad og hvornår du har råd. Typisk er det sådan, at boliglånene bliver finansieret af omkring 20% banklån og 80% realkreditlån. Da banklån er relativt dyre, vil det nemlig være rigtig godt, hvis du som køber vil kunne finansiere de 20% selv, og herved vil kunne spare disse udgifter fra banklånene.

 

Opstil et budget og vurder

Før du lægger penge i en ny bolig, er det vigtigt, at du kender dit budget, og herudfra vurderer hvad der er muligt, og hvad der ikke er muligt. I den sammenhæng skal du se på dine udgifter, og se på om du betaler for meget i forhold til bilen, sommerhuset, rejser osv. Her vil det være en god ide at vurdere, hvad som er vigtigst og herudfra lægge et budget.

 

Tag det rigtige lån

Så snart du skal ud at købe ny bolig, kan der ved et godt lån som et forbrugslån være rigtig meget hjælp at hente. Da der er mange muligheder og mange tilbud, vil det give god mening at gøre brug af de mange sammenligningssider der er at finde. På den måde kan du sammenligne de forskellige udbydere, og se hvor du vil kunne få det stærkeste lån i forhold til din økonomi.

 

Få lavet ejerskifteforsikring

Ligegyldigt hvor god stand boligen er i inden købet, kan det altid ske, at du finder mindre skader rundt omkring, efter du har taget over og bosat dig. Derfor vil det være klogt at få lavet en ejerskifteforsikring på forhånd, da dette vil kunne spare dig for flere penge, end du skulle tro. Det vil være en stor hjælp, hvis du efter overtagelsen af boligen opdager problemer som fejl ved tagkonstruktionen, VVS-installationer eller noget helt tredje.

]]>
https://x-in.dk/2017/04/19/goer-droemmeboligen-mulig-5-gode-raad/feed/ 0
Råd til den nye låner https://x-in.dk/2017/03/14/raad-til-den-nye-laaner/ https://x-in.dk/2017/03/14/raad-til-den-nye-laaner/#respond Tue, 14 Mar 2017 23:36:33 +0000 https://x-in.dk/?p=566 Mange af os mennesker ønsker ofte flere penge i hverdagen til vores forbrug, men det er ikke altid lige nemt at få. Derfor er der mange som foretager lån, små som store, hvilket for mange kan være en rigtig stor og god hjælp. Men når man skal ud at låne penge for første gang, er der dog nogen nyttige råd at følge, så man foretager sig den bedste løsning for sig selv både nu, men også med henblik på fremtiden.

 

Hvorfor?

Stil dig som det første spørgsmålet, ”hvorfor skal jeg låne penge?”. Det virker måske lige til, men der er de senere år opstået en kultur i takt med det er blevet lettere at låne, at vi mennesker låner penge, som var det et morgenritual. Men det er vigtigt, at man gør op med sig selv, hvorfor det er man har brug for at låne penge nu, så man prioriterer på den sundest mulige måde, og træffer de rigtige valg. Det kan være godt at låne penge til forbrug og investering, men der skal også være et behov og formål med det, og man skal kende det.

 

Hvad har du til rådighed?

Det koster at låne penge, og derfor må man vide, hvor mange penge man kan undvære i fremtiden, når pengene skal betales tilbage. Derfor er det selvfølgelig essentielt, at man kender sit eget rådighedsbeløb, så man fra start af kan gøre op med sig selv, hvad man kan låne af penge, så man ikke står tilbage med en uoverskuelig stor gæld i fremtiden.

Det kan være en rigtig god ide at skabe sig en økonomisk buffer, hvor man har lagt penge til side, til hvis der i fremtiden skulle komme uforudsete udgifter som skal behandles. Hav evt. et par månedslønninger til gode i banken, så man har en vis sikkerhed i fremtiden.

 

Gå på opdagelse og sammenlign

På nettet er der fyldt med forskellige typer at lån, herunder rigtig mange forbrugslån, og det kan for mange virke ret så uoverskueligt, hvis ikke man ved, hvor man skal lede. Og man vil også gerne helst undgå at skulle betale mere for et lån end nødvendigt. Der er her de senere år kommet flere sammenligningssider, som sammenligner de forskellige udbydere af lån, herunder lånebeløb, renter, sikkerhed osv. På den måde får du som låner de bedste forudsætninger, for det lån du skal tage, og hvor du skal tage det henne. Alle sammen har de gjort det meget lettere for dig som forbruger at låne penge nu.

 

Alternativer

Inden du låner, er det især og værd at undersøge, om der alternativt er andre måder at få flere penge på. Kan du låne penge af familien, eller kan du afbetale på det produkt, som du skal låne til? Det er i hvert fald en god ide at undersøge som en sidste ting, så man kan vide sig helt sikker på, at det lån man tager, også er den bedste løsning med henblik på sit ønske.

]]>
https://x-in.dk/2017/03/14/raad-til-den-nye-laaner/feed/ 0
Få råd til drømmerejsen https://x-in.dk/2017/03/10/faa-raad-til-droemmerejsen/ https://x-in.dk/2017/03/10/faa-raad-til-droemmerejsen/#respond Fri, 10 Mar 2017 14:56:07 +0000 https://x-in.dk/?p=563

Noget af det vi mennesker værdsætter mest, er nydelsen af at rejse, små som store rejser. Men det er også en af de større udgifter, da der ofte er mange ting, man gerne vil opleve, gerne vil se og uforudsete udgifter at tage stilling til. Og med en hverdag, hvor der er regninger og andre faste udgifter at betale, kan en rejse inde for nærmeste tid, meget hurtigt føles lang væk. Men når man skal få råd til sin drømmerejse, er det vigtigt at gøre rejsen til det vigtigste mål, der ligger foran en, og det bør derfor også blive første prioriteten i opsparingen. Hertil er der er par råd, som er værd at følge, til at nå mål et om drømmerejsen.

 

Få lavet en rejsekonto

Få som det første led lavet en rejsekonto. En konto som vil følge dig fra den dag, du beslutter dig for at rejse, til den dag du kommer hjem. Læg et fast beløb penge til side hver måned indtil du skal rejse, sådan så du ved, hvor meget der mindst står, når du står overfor at skulle rejse. Selvom der er mange andre ting at spare op til i hverdagen og mange hurtige udgifter, er det vigtigt, at rejsen forbliver dit første mål, hvis du til sidst vil ende op med at kunne have en rejse, præcis som du har drømt om.

 

Tjen ekstra der hvor du kan

Udover din rejsekonto, er det også rigtig smart at se på, hvor du udover dine faste indtægter kan tjene lidt ekstra. Det kan være at finde nogen af dine gamle ting, som du kan sælge – Ofte kan man finde mere, end man tror. Ellers er der også rigtig mange, som er begyndt at leje boligen ud, for at spare op. Det er også en mulighed. Det handler bare om at være kreativ, for mange små indtjeninger giver i sidste ende den samlede store.

 

Tag et lån

Afhængig af rejsens størrelse, kan det også være en idé at tage sig et lån, hvis du i sidste ende stadig har behov for lidt ekstra, eller hvis du ikke kan nå at følge den helt store rejseplan inden, du skal ud at rejse. Her vil et forbrugslån være rigtig godt, da kravene ikke er de helt store, og behandlingstiden også er meget lille. Det vil hjælpe dig meget, hvis du har brug for penge her og nu. Men om det er et forbrugslån eller andet type lån, vil det i hvert fald hjælpe på økonomien til rejsen og være et supplement til dine indtægter, sådan så din rejse kan blive lige som håbet.

 

Bestil i god tid

Selvom det kan virke uoverskueligt at skulle planlægge lang tid frem, er det ofte en rigtig god idé, da det også er her både fly og hoteller er billigst. Der er samlet set rigtig mange penge at spare her.

 

Rejs med flere

Ikke nok med det giver hyggeligt selskab, men så er det også billigere for dig som rejsende at rejse sammen med andre. Jo flere man rejser sammen, jo billigere bliver det ofte også. Det gælder både, når man skal finde et sted at bo f.eks. ved leje af bolig, men også hvad gælder transport og mad, hvor udgifterne her kan deles.

]]>
https://x-in.dk/2017/03/10/faa-raad-til-droemmerejsen/feed/ 0
Få en stærk økonomi som studerende https://x-in.dk/2017/03/03/553/ https://x-in.dk/2017/03/03/553/#respond Fri, 03 Mar 2017 14:40:07 +0000 https://x-in.dk/?p=553

Som studerende er de fleste i af os i den unge alder, hvor livet er lidt vildere og sjovere. Men når man både skal studere, flytte hjemmefra og have tid til en sjov fritid, samtidig med man kun lige har tid til at arbejde deltid, så kan det hele blive en stor mundfuld for en studerendes økonomiske situation, hvor SU ikke altid er hjælp nok. Derfor kan det være en god idé at følge nogen råd omkring budgetter og lån, så man bliver mere bevidst om sin økonomi, så man kan gøre den stærkere rustet til livet som studerende.

Dan overblik
Som det første er det en god idé at danne sig et overblik over hele ens situation og herunder også ens forbrug. Skab et overblik i sit liv og over de prioriteter, man må have. Bor man stadig hjemme, eller skal man til at finde lejlighed? Arbejder man to gange om ugen, eller lever man kun på SU? Hvad er ens mål? Gør det klart for sig selv, hvilken situation man står i, både nu, men også hvor man ønsker og forventer at være i den nærmeste fremtid. På den måde kan man sætte sig en plan for, hvor man skal prioritere i økonomien i studieårene.

Lav et budget
Når man har dannet sig et overblik, er det selvfølgelig oplagt at lave et budget for sig selv ud fra ens indtægter og prioriteter i hverdagen. Selvom det ikke er det mest spændende, samt det også kan tage noget tid at få i orden, gør budgettet, at man ikke bare bruger penge man ikke har, men at de bliver brugt, på det som har den største betydning.

Regn ud hvor man penge der er tilbage efter faste udgifter som skat og regninger er betalt, og evt. få tilmeldt betalingsservice, så man ikke selv står og skal huske at få betalt det hele selv.

Det er ofte forbruget som ens rejser, tøj køb, mad køb i kantinen, byture eller diverse gaver, som hurtigt kan overskride ens budget. Det er derfor vigtigt man igen her prioriterer, hvad økonomien gør muligt. Lav herudover en buffer i budgettet, ved at lægge penge til siden, så man som sikkerhed har penge stående til pludselige regninger af hver en slags.

Udnyt fordele
Som studerende har man ofte mange steder medlemsfordele og rabatter – flere end man skulle tro. Men det er ikke altid man får undersøgt ordentligt, hvor der kan spares penge her. Det drejer sig om alt lige fra tøjbutikker til cafeer og til træningscentre. Det kan samlet set være en stor sum penge man kan spare, og tilbuddene for de studerende er ofte attraktive. Ofte ses det på selve uddannelsesstederne, at der er nogen rigtig fede tilbud at hente.

Invester i fremtiden
Da det er forskelligt fra studerende til studerende, hvilken indkomst man har kontra forbrug, kan det derfor være svært at lave en nøjagtig formel, som vil have lige stor effekt for alle. Ofte kan udgifterne være væsentligt større end indtægterne, og måske vil man gerne deltage i forløb eller rejser, som en del af ens uddannelse med fokus på fremtiden. Her kan man foretage sig et lån som kviklånet. Kviklånet er et af de hurtige tilgængelige lån, som bidrager som et tilskud til ens indtægter, og behandlingstiden plejer ikke at være særlig lang. Så det er meget egnet til dem, som står og har brug for et lån her og nu, bl.a. studerende. Et kviklån vil kunne give en rum i økonomien, så drømme om udlandsrejser eller andre spændende muligheder bliver mulige med henblik på fremtiden.

Vær opmærksom på forbruget
Selvom man har lagt sig selv et budget, udnytter fordele og har taget sig et lån, er det under alle omstændigheder stadig essentielt for økonomien, at der bliver holdt øje. Tjek kontoen en gang i mellem, og hold styr på, at rammerne bliver overholdt. På den måde har man hele tiden styr på sin økonomi, og er på forkant med sit forbrug. Det vil have stort gavn for den økonomiske styrke for de studerende.

]]>
https://x-in.dk/2017/03/03/553/feed/ 0
Kend dit rådighedsbeløb før du låner https://x-in.dk/2017/03/03/kend-dit-raadighedsbeloeb-foer-du-laaner/ https://x-in.dk/2017/03/03/kend-dit-raadighedsbeloeb-foer-du-laaner/#respond Fri, 03 Mar 2017 12:50:45 +0000 https://x-in.dk/?p=548

Det er forskelligt fra familie til familie, hvad ens indtægter er, og hvor mange penge man har brug for at kunne bruge efter de månedlige udgifter er betalt. Men når man skal ændre i budgettet eller optage et lån, om det enten er på nettet eller i banken, er rådighedsbeløbet essentielt at kende da det er det beløb, man står tilbage med, efter de faste udgifter er blevet dækket.

 

Indtægterne

Som det første er det vigtigt, at man kender indtægterne i huset, før man kan finde frem til det endelige rådighedsbeløb, når man skal sætte sit budget. Indtægterne bunder oftest ud i, den løn som kommer ind i hustanden om måneden, men kan også bestå af overførselsindkomster, herunder kontanthjælp, SU eller pension.

 

Udgifterne

Udgifterne udgøres af alle de faste regninger, som skal betales. Typisk betales de hver måned, men der kan også være faste udgifter som f.eks. ejendomsskat eller varmeregning, som ikke skal betales hver måned.

De typiske udgifter består af husleje, lån, ejendomsskat, vand, varme og el. Herudover er kan der også være andre udgifter som til transport, herunder bil eller det offentlige, institutioner, foreninger, forsikringer, internet, licens m.m. Det er her vigtigt, at man ser på alle ens udgifter i budgettet, så man er på forkant med alle betalinger.

 

Der skal være overskud til det vigtigste

Rådighedsbeløbet skal kunne dække over forbruget, som ofte indebærer udgifter til husholdningen som mad, tøj, inferiør, rejser og fornøjelser. Men da vi som mennesker er forskellige, er det selvfølgelig også forskelligt, hvad rådighedsbeløbet bruges til. Nogen bruger alle penge på mange ferier, hvor andre har et stort forbrug på tøj og tilbehør.

Det er som udgangspunkt vigtigst, at der er penge til de mest essentielle ting og fornøjelser, når man lægger sit budget. Der er herunder især væsentligt, at der er råd til de absolutte behov som mad.

Når man studerer sin økonomi og lægger budget, er der ofte mange, der opdager at de har en enorm udgift til ting, som de slet ikke har behov for, hvorfor en god gennemgang af budgettet kan være med til at gøre rådighedsbeløbet større.

 

Banklån eller kviklån

Det er både muligt at optage et banklån og et kviklån. Banklånet kræver dog lidt mere af dig som låner, hvor man ved kviklån ikke skal stille lige så stor sikkerhed, samtidig med man nemt på nettet kan optage et kviklån til forbrug uden den store ventetid. Dette kan gøres mange steder på nettet.

Hvis man vælger et banklån, stilles der især krav til din økonomi og dit rådighedsbeløb, da man ved et lån får flere faste udgifter. Typisk vurderer bankerne, at man som single skal have et rådighedsbeløb på 5.000 kr. pr. måned, hvor det for par er ca. 10.000 kr. Er man familie med børn, er det ca. 2.500 kr. pr. barn.

Der er mange muligheder for lån, men gældende for alle typer, er det vigtigt at man kender sit rådighedsbeløb, som man står stærkt i sin økonomi, når man skal ud at låne penge.

 

 

 

 

 

]]>
https://x-in.dk/2017/03/03/kend-dit-raadighedsbeloeb-foer-du-laaner/feed/ 0