Bliv klogere

Her på siden kan du give dig selv en stor og vigtig viden på hvordan, du lærer at kende og håndtere din økonomi til målene i dit liv. En viden som vil få dig til at stå stærkt, når du enten skal ud at investere i noget nyt, tage et lån eller hvad du ellers må stå overfor.

Få en stærk økonomi som studerende

Som studerende er de fleste i af os i den unge alder, hvor livet er lidt vildere og sjovere. Men når man både skal studere, flytte hjemmefra og have tid til en sjov fritid, samtidig med man kun lige har tid til at arbejde deltid, så kan det hele blive en stor mundfuld for en […]

Kend dit rådighedsbeløb før du låner

Det er forskelligt fra familie til familie, hvad ens indtægter er, og hvor mange penge man har brug for at kunne bruge efter de månedlige udgifter er betalt. Men når man skal ændre i budgettet eller optage et lån, om det enten er på nettet eller i banken, er rådighedsbeløbet essentielt at kende da det […]

Få råd til drømmerejsen

Noget af det vi mennesker værdsætter mest, er nydelsen af at rejse, små som store rejser. Men det er også en af de større udgifter, da der ofte er mange ting, man gerne vil opleve, gerne vil se og uforudsete udgifter at tage stilling til. Og med en hverdag, hvor der er regninger og andre […]

Gør drømmeboligen mulig: 5 gode råd

Har du fundet frem til drømmeboligen, men har ikke økonomien til at slå til nu og her? Så er der hjælp at hente. For selvom drømmen om ønskeboligen kan virke langt væk med en pris, der går langt over dit forventningsniveau, er der gode råd at hente. X-in.dk har derfor lavet 5 gode råd, som […]

Få råd til bilen

Det er blevet nemmere end nogensinde at låne penge

Vi danskere har i mange år været glade for at låne penge, der hvor vi kunne. Men det har ikke altid været lige let at få skudt et større budget ind på bankkontoen. Kendte problemstillinger som at skulle stille en stor sikkerhed for de lån man tog, har tit skræmt mange væk fra banken, hvorfor lånene ikke altid lige har kunne lade sig gøre. Men i takt med, at der i dag er flere udbydere af lån på markedet end nogensinde, er vejen til lidt flere penge til forbruget og investeringerne blevet væsentligt lettere. Dette skyldes især opblomstringen af udviklingen af lån uden sikkerhed, som tidligere var en barriere, for folk som havde brug for et lån.

 

Med nettet som genvej

I dag er der i det danske land kommet en lånekultur, hvor det aldrig har været nemmere at få et lån uden at skulle stille sikkerhed, og hvor antallet af udbydere på nettet er tocifret. Til forskel fra tidligere behøves man i dag ikke at tage helt ned til banken for at søge om et lån, men kan i stedet sidde hjemme og søge på nettet efter sit ønskede lån. De lån man kan tage på nettet uden at skulle stille sikkerhed er ofte forbrugslån, hvor man nogen steder kan låne op til flere hundrede tusinder kroner. Da man ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges på, er disse lån blevet ekstremt populære i Danmark i løbet af de seneste år.

 

Hvor meget kan man låne?

Det kan variere fra udbyder til udbyder, hvor meget man egentlig kan låne. Men typisk ligger beløbene i omegnen af mellem 100 til 300.000-400.000 kr. f.eks. ved forbrugslån. I takt med man bevæger sig om i de højere beløb, bliver der også sat flere krav til forbrugeren, inden lånet kan tages. Det kan være alt lige fra en bestemt indkomst til en lidt højere aldersgrænse end den normale standard på 18 år. Men dette kan variere fra udbyder til udbyder.

 

De gode fordele
En de absolut bedste fordele ved forbrugslån er, at man ikke skal stille sikkerhed for de lånte penge med sine værdigenstande, hvilket gør det til et af de mere nemme lån at have med at gøre. Herudover skal man heller ikke forklare, hvordan det lånte beløb skal bruges. Hermed kan man trygt foretage sig et lån til det man har brug for, uden at man skal forklare sig selv overfor nogen – i hvert fald ikke udbyderen.

 

Ulemper

Da man som forbruger ikke kræves at stille lånet nogen sikkerhed, vil udbyderne også stå med en væsentlig større risiko. Udbyderne har kun forbrugernes signatur på lånet som en sikkerhed for, at pengene bliver tilbagebetalt, men ikke værdigenstandene. Det betyder derfor også, at prisen på et forbrugslån uden sikkerhed er større end så mange andre, hvor renter og ÅOP (årlige omkostninger i procent) er større.

 

Hvad med RKI?

Hvis man står i RKI (Ribers Kredit Information), som er registret for dårlige betalere, er det meget svært at låne penge. For da man i forvejen står med gæld, er der for låneudbyderen ingen sikkerhed for, at lånet bliver betalt tilbage, hvorfor man måske også bør overveje med sig selv, om endnu et lån er en god ide. Ved endnu et lån, vil man kun bidrage negativt til sin gæld, og kommer på den måde ind i en ond gældscirkel, som hverken er til gavn for en selv eller udbyderen.

 

Er det en god ide?

Det kan være en rigtig god ide at tage et forbrugslån uden sikkerhed, man skal bare blot have gjort op med sig selv, hvor meget man skal bruge, og hvordan man betaler tilbage. Det er i hvert fald vigtigt, at man ved med sig selv, hvor man står, inden man tager et lån. Hvis man har styr på disse forudsætninger, er det nemt og simpelt at tage et lån.

Skriv til os

Send os et spørgsmål på det du ønsker at høre mere om, og så vender vi tilbage med svar hurtigst muligt.

Send os et spørgsmål

Få hjælp

Få den hjælp du skal bruge.

Send os et spørgsmål