Gør drømmeboligen mulig: 5 gode råd

Har du fundet frem til drømmeboligen, men har ikke økonomien til at slå til nu og her? Så er der hjælp at hente. For selvom drømmen om ønskeboligen kan virke langt væk med en pris, der går langt over dit forventningsniveau, er der gode råd at hente. X-in.dk har derfor lavet 5 gode råd, som er værd at følge for dig, som mangler de sidste løsninger for at gøre drømmeboligen til en realitet.

 

Vælg det optimale tidspunkt

Når du skal ud at investere i din drømmebolig, er det vigtigt at timingen er den rigtige i dit liv, og at du har det økonomiske overskud der skal til. Så længe dit budget er presset, bør du ikke gå ud at investere. På samme måde bør man heller ikke gå ud at investere, hvis ikke man forventer at blive boende disse næste mange år. Ved du f.eks. med dig selv, at du kun vil blive boende de næste 1-3 år, er en ejendomsinvestering ikke den bedste løsning. Hvis du i samme dur går med ideer om en større familie, er det heller ikke optimalt at gå ud at investere i en etværelses lejlighed.

 

Opsparing

Før du går ud og sætter hele din økonomi i den nye bolig, er det godt at have sparet så meget op som muligt inden. Lav en opsparingskonto i forvejen, hvor du hver måned lægger et bestemt beløb til siden. Afhængig hvornår du forventer at købet skal ligge, kan du herved planlægge med god tid i forvejen, hvad og hvornår du har råd. Typisk er det sådan, at boliglånene bliver finansieret af omkring 20% banklån og 80% realkreditlån. Da banklån er relativt dyre, vil det nemlig være rigtig godt, hvis du som køber vil kunne finansiere de 20% selv, og herved vil kunne spare disse udgifter fra banklånene.

 

Opstil et budget og vurder

Før du lægger penge i en ny bolig, er det vigtigt, at du kender dit budget, og herudfra vurderer hvad der er muligt, og hvad der ikke er muligt. I den sammenhæng skal du se på dine udgifter, og se på om du betaler for meget i forhold til bilen, sommerhuset, rejser osv. Her vil det være en god ide at vurdere, hvad som er vigtigst og herudfra lægge et budget.

 

Tag det rigtige lån

Så snart du skal ud at købe ny bolig, kan der ved et godt lån som et forbrugslån være rigtig meget hjælp at hente. Da der er mange muligheder og mange tilbud, vil det give god mening at gøre brug af de mange sammenligningssider der er at finde. På den måde kan du sammenligne de forskellige udbydere, og se hvor du vil kunne få det stærkeste lån i forhold til din økonomi.

 

Få lavet ejerskifteforsikring

Ligegyldigt hvor god stand boligen er i inden købet, kan det altid ske, at du finder mindre skader rundt omkring, efter du har taget over og bosat dig. Derfor vil det være klogt at få lavet en ejerskifteforsikring på forhånd, da dette vil kunne spare dig for flere penge, end du skulle tro. Det vil være en stor hjælp, hvis du efter overtagelsen af boligen opdager problemer som fejl ved tagkonstruktionen, VVS-installationer eller noget helt tredje.

Comments (0)

Leave Comment