Få en stærk økonomi som studerende

Som studerende er de fleste i af os i den unge alder, hvor livet er lidt vildere og sjovere. Men når man både skal studere, flytte hjemmefra og have tid til en sjov fritid, samtidig med man kun lige har tid til at arbejde deltid, så kan det hele blive en stor mundfuld for en studerendes økonomiske situation, hvor SU ikke altid er hjælp nok. Derfor kan det være en god idé at følge nogen råd omkring budgetter og lån, så man bliver mere bevidst om sin økonomi, så man kan gøre den stærkere rustet til livet som studerende.

Dan overblik
Som det første er det en god idé at danne sig et overblik over hele ens situation og herunder også ens forbrug. Skab et overblik i sit liv og over de prioriteter, man må have. Bor man stadig hjemme, eller skal man til at finde lejlighed? Arbejder man to gange om ugen, eller lever man kun på SU? Hvad er ens mål? Gør det klart for sig selv, hvilken situation man står i, både nu, men også hvor man ønsker og forventer at være i den nærmeste fremtid. På den måde kan man sætte sig en plan for, hvor man skal prioritere i økonomien i studieårene.

Lav et budget
Når man har dannet sig et overblik, er det selvfølgelig oplagt at lave et budget for sig selv ud fra ens indtægter og prioriteter i hverdagen. Selvom det ikke er det mest spændende, samt det også kan tage noget tid at få i orden, gør budgettet, at man ikke bare bruger penge man ikke har, men at de bliver brugt, på det som har den største betydning.

Regn ud hvor man penge der er tilbage efter faste udgifter som skat og regninger er betalt, og evt. få tilmeldt betalingsservice, så man ikke selv står og skal huske at få betalt det hele selv.

Det er ofte forbruget som ens rejser, tøj køb, mad køb i kantinen, byture eller diverse gaver, som hurtigt kan overskride ens budget. Det er derfor vigtigt man igen her prioriterer, hvad økonomien gør muligt. Lav herudover en buffer i budgettet, ved at lægge penge til siden, så man som sikkerhed har penge stående til pludselige regninger af hver en slags.

Udnyt fordele
Som studerende har man ofte mange steder medlemsfordele og rabatter – flere end man skulle tro. Men det er ikke altid man får undersøgt ordentligt, hvor der kan spares penge her. Det drejer sig om alt lige fra tøjbutikker til cafeer og til træningscentre. Det kan samlet set være en stor sum penge man kan spare, og tilbuddene for de studerende er ofte attraktive. Ofte ses det på selve uddannelsesstederne, at der er nogen rigtig fede tilbud at hente.

Invester i fremtiden
Da det er forskelligt fra studerende til studerende, hvilken indkomst man har kontra forbrug, kan det derfor være svært at lave en nøjagtig formel, som vil have lige stor effekt for alle. Ofte kan udgifterne være væsentligt større end indtægterne, og måske vil man gerne deltage i forløb eller rejser, som en del af ens uddannelse med fokus på fremtiden. Her kan man foretage sig et lån som kviklånet. Kviklånet er et af de hurtige tilgængelige lån, som bidrager som et tilskud til ens indtægter, og behandlingstiden plejer ikke at være særlig lang. Så det er meget egnet til dem, som står og har brug for et lån her og nu, bl.a. studerende. Et kviklån vil kunne give en rum i økonomien, så drømme om udlandsrejser eller andre spændende muligheder bliver mulige med henblik på fremtiden.

Vær opmærksom på forbruget
Selvom man har lagt sig selv et budget, udnytter fordele og har taget sig et lån, er det under alle omstændigheder stadig essentielt for økonomien, at der bliver holdt øje. Tjek kontoen en gang i mellem, og hold styr på, at rammerne bliver overholdt. På den måde har man hele tiden styr på sin økonomi, og er på forkant med sit forbrug. Det vil have stort gavn for den økonomiske styrke for de studerende.

Comments (0)

Leave Comment